Stále tekoucí Pekařský tuk
Vyrobili jsme pro Vás tento produkt na základě potřeb pekařské výroby, která je dnes automatizována a přizpůsobena na tekuté tuky (oleje).
Každý z pekařského oboru dobře ví, že vepřové sádlo dává pečivu lepší chuť a vláčnost než oleje.
Vepřové sádlo je při teplotách pod 40°C v tuhém stavu a z tohoto důvodu ho často pekaři nahrazují oleji. Tento stav se snažíme změnit, uvést vepřové sádlo do použitelné podoby pro velkovýrobu pekařských výrobků.
Vepřové sádlo Gastro vak 1000 kg v kontejnerech COMBO s ohřevem. V kontejnerech se vepřové sádlo ohřívá a odtává. Toto je vhodné pro provoz s denní spotřebou do 200 kg tekutého sádla.
Pro velkou výrobu je vhodný nový produkt PEKAŘSKÝ TUK. Je vyráběn ve dvou verzích: 50% vepřové sádlo + 50% slunečnicový olej a 50% vepřové sádlo + 50% řepkový olej.
Pekařský tuk vzniká tlakovým mícháním vepřového sádla s olejem za přesně sledované teploty. Tím je dosaženo emulgování. Vzniká emulze sádelné barvy s charakteristickou vůní. Tato emulze se již nerozdělí a stále teče. Produkt byl odzkoušen v pekařské výrobě s automatizovaným procesem dávkování surovin. Výsledkem je velmi kvalitní pečivo za bezproblémového dávkování.